Καρμιώτισσα - ΑΕ Λεμεσού 0-0: Όλα στο μηδέν, ίσως όλα κρίθηκαν

Καρμιώτισσα και ΑΕ Λεμεσού διασταυρώσαν τα ξίφη τους, για την 7η αγωνιστική των playout(3/4, 0-0) του πρωταθλήματος Cyta, στο «Στέλιος Κυριακίδης». Από την μια η Καρμιώτισσα με νίκη εξασφάλιζε ουσιαστικά την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία, ενώ η βαθμολογικά αδιάφορη ΑΕΛ αναζητούσε τόσο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, όσο και μια νίκη γοήτρου, η οποία ωστόσο δεν θα είναι πανάκεια της σεζον.

«Κεφαλιές και αποκρούσεις»

Έτσι δεδομένων των συνθηκών, και οι δυο μπήκαν στον αγώνα δυνατά, με την Καρμιώτισσα να «καίγεται» παραπάνω για την νίκη η οποία σήμαινε ουσιαστικά «σωτηρία». Η ΑΕΛ ξεκίνησε ουσιαστικά απο τα «αποδυτήρια» να πιέζει τον άξονα και τα πλάγια της Καρμιώτισσας κάνοντας δύσκολη την ζωή των «πορτοκαλί». Το πρέσσινγκ αυτό καθυστέρησε αρκετά να σπάσει το σύνολο του Χαραλάμπους, αργώντας να ενταχθεί στους ρυθμούς ενός τόσο σημαντικού αγώνα.

Έτσι, όπως είναι λογικό η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήρθε για την ΑΕΛ στο 6ο λεπτό έπειτα απο εκτέλεση κόρνερ,με τον Μίντσεβ να παίρνει την κεφαλιά, ωστόσο να σημαδεύει ψηλά. Εάν μπορούσαμε να δώσουμε έναν πλαγιότιτλο στο πρώτο ημίχρονο, θα είχε να κάνει με σέντρες και κεφαλιές, καθώς παρακολουθήσαμε μια ωδή αυτών. Η πλειονότητα των ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο προήλθε απο κεφαλιές τόσο για την ΑΕΛ όσο και για την Καρμιώτισσα η οποία μετά το 15ο λεπτό έσπασε την πιέση των «Λεμεσιανών» , δημιουργώντας χώρους , κυρίως απο τα άκρα, όπως προαναφέραμε, και απειλώντας κυρίως με τον Ρόσι δις

. Πρωταγωνιστής 1ου ημιχρόνου, αναμφιβολα ο τερμαστοφύλακας του συλλόγου των Πολεμιδίων Σπόλιαριτς,ο οποίος είπε πολλάκις όχι τόσο στον Κα, όσο και στον Σρνιτς οι οποιοί απείλησαν απο μακριά, κρατώντας ανέπαφα τα δίχτυα του. Λίγο πριν το ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι και πέναλτι έπειτα απο απομάκρυνση του Ψάρρα, ωστόσο VAR και διαιτητής συμφώνησαν πως δεν υπάρχει παράβαση και το ματς συνεχίστηκε κανονικά, φτάνοντας στο τελικό 0-0 του ημιχρόνου. «Οι οιώνοι προέβλεπαν ένα δυνατό 2ο ημίχρονο».

Όλα στο «Χ»

Ωστόσο και οι δύο ξεκίνησαν μετά την ανάπαυλα, κάπως νωχελικά, μουδιασμένα, ίσως κουρασμένα. Δίχως έντονη πίεση και ευκαιρίες όπως στο πρώτο μέρος με την Καρμιώτισσα βέβαια να εμφανίζει μια ελάχιστα πιο επιθετική διάθεση από τον αντίπαλό της. Τα μακρινά σουτ πού επέλεξαν πάραυτα οι παίχτες της δε την βοήθησαν ιδιαίτερα να προκαλέσει πρόβλημα στον Ολιβέιρα.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε για την ΑΕΛ με τον Θεμιστοκλέους να αστοχεί σε κεφαλιά από την μικρή περιοχή, μη μπορώντας να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.Η Καρμιώτισσα ήθελε το γκολ που θα τις εξασφάλισε πρώτη κατηγορία και την επόμενη σεζόν και έτσι με την πάροδο του χρόνου άρχισε να ανεβάζει όλο και πιο ψηλά τις γραμμές της. Φαινομενικά όμως δίχως αποτέλεσμα καθώς το 0-0 παρέμενε. Ένα σκορ που θέλοντας και μη, παρά τις προσπάθειες και των δύο, παρέμεινε μέχρι τέλους.

Μπορεί η ΑΕΛ να απείλησε στη κόντρα ή η Καρμιώτισσα να πίεσε ψηλά, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Το μάτς έμεινε στο 0 αφήνοντας και τους δύο, όχι απογοητευμένους αλλά όχι και ευχαριστημένους. Η ΑΕΛ ζήταγε μια νίκη γοήτρου, ενώ όπως πολλές φορές αναφέραμε παραπάνω η Καρμιώτισσα ήθελε το τρίποντο παραμονής. Η ήττα του Οθέλλου τον άφησε πολύ πίσω , ενώ η νίκη της Δόξας επί του Εθνικού Άχνας τον έφτασε στους 7 βαθμούς, αναμφίβολα όμως με τους «Πορτοκαλί» να έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι της παραμονής και του υποβιβασμού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα