ΑΠΟΕΛ: Από την Κλάκσβικ έως τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ

ΑΠΟΕΛ: Από την Κλάκσβικ έως τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Newsroom
ΑΠΟΕΛ
Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στον ΑΠΟΕΛ κοιτάζουν και τα προκριματικά του Champions League, σε ένα καλοκαίρι γεμάτο ευκαιρίες για επιστροφή σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ο ΑΠΟΕΛ, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα Κύπρου για τη σεζόν 2023-2024, επιστρέφει στα προκριματικά του Champions League μετά από πενταετή απουσία. Η ομάδα από τη Λευκωσία θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Η πορεία στα ευρωπαϊκά κύπελλα θα είναι κρίσιμη, καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού από το Champions League, θα συνεχίσει την προσπάθεια του στο Europa League και, ενδεχομένως, στο Conference League.

Σημαντικός παράγοντας για τις ελπίδες της ομάδας είναι η κατάταξη στο γκρουπ δυναμικότητας. Με τους τρέχοντες βαθμούς της (14.500), ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί στους ισχυρούς, εφόσον σε δύο από τις τρεις χώρες (Ελλάδα, Πολωνία, Δανία) οι ομάδες που κατακτήσουν το πρωτάθλημα έχουν χαμηλότερη βαθμολογία από τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό δίνει στην ομάδα μια στρατηγική πλεονεκτική θέση στην κλήρωση των προκριματικών.

Αν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να ενταχθεί στους ισχυρούς, οι πιθανοί αντίπαλοί του θα περιλαμβάνουν ομάδες όπως η Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε, η Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία, η Νιου Σεντς από την Ουαλία, η RFS από τη Λετονία και η FCSB (Στεάουα) από τη Ρουμανία.

Αντίθετα, αν βρεθεί στους αδύνατους, θα αντιμετωπίσει πιο δύσκολους αντιπάλους όπως την Ντινάμο Ζάγκρεμπ από την Κροατία, την Φερεντσβάρος από την Ουγγαρία, την Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, τη Σλόβαν Μπρατισλάβας από τη Σλοβακία, την Μπόντο Γκλίμτ από τη Νορβηγία και τη Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία.

Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να είναι γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς επιδιώκει να εδραιωθεί και πάλι στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα