RB17 Hypercar: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία παρουσίασης

RB17 Hypercar: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία παρουσίασης
Το τελευταίο δημιούργημα του Άντριαν Νιούι ως μέλους της Red Bull θα αποκαλυφθεί στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ.

Τον φετινό Ιούλιο, το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ θα αποτελέσει τη μεγάλη σκηνή για την αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου RB17 Hypercar από τη Red Bull Advanced Technologies. Αυτό το γεγονός σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην 20ετή ιστορία της Red Bull Racing στη Formula 1, παρουσιάζοντας μια γιορτή που υπόσχεται να συνδυάσει την ταχύτητα, την τεχνολογία και την πολυτέλεια όπως ποτέ άλλοτε.

Ταυτόχρονα, θα είναι και το τελευταίο δημιούργημα του εμβληματικού σχεδιαστή Άντριαν Νιούι υπό τη σκέπη της Red Bull. Όπως είναι γνωστό, ο Βρετανός θα αποχωρήσει από την αυστριακή εταιρεία στις αρχές του 2025.

Λεπτομέρειες της Εκδήλωσης

Χώρος: Festival ταχύτητας του Goodwood, παρουσιάζεται από τη Mastercard
Ημερομηνίες: 11-14 Ιουλίου 2024
Τοποθεσία: Το Cathedral Paddock στο Goodwood House

red bull
Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Το RB17 Hypercar

Σχεδιασμένο από τον Άντριαν Νιούι, Επικεφαλής Τεχνικό Διευθυντή του Ομίλου, το RB17 Hypercar είναι έτοιμο να φέρει την επανάσταση στο τοπίο των αυτοκινήτων υπερεπιδόσεων. Διαθέτοντας ένα διθέσιο σασί από ανθρακονήματα, έναν κεντρικά τοποθετημένο V10 κινητήρα και ένα κιβώτιο ταχυτήτων επίσης από ανθρακονήματα, το αυτοκίνητο αποτελεί την απόλυτη εκδοχή της αυτοκινητικής μηχανικής, συνδυάζοντας απόδοση Formula 1 με πρωτοφανή πολυτέλεια. Το όχημα έχει τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ./ώρα και θα παραχθεί σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 50 μονάδων.

Η αποκάλυψη του RB17 Hypercar θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιουλίου και θα εκτίθεται καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ταχύτητας. Παρόντες στην παρουσίαση -μεταξύ άλλων- θα είναι εκτός από τον δημιουργό του, τον Άντριαν Νιούι, ο επικεφαλής της Red Bull Racing Κρίστιαν Χόρνερ, ο πρώην οδηγός της RBR την F1 Ντέιβιντ Κούλθαρντ και ο μακροβιότερος οδηγός επίδειξης της Red Bull, Πάτρικ Φριζάχερ.

Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το 2024 δεν θα παρουσιαστεί μόνο το RB17 αλλά και θα εορτάσει την πλούσια 20ετή ιστορία της Red Bull Racing. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια εκτεταμένη παρουσίαση αγωνιστικών αυτοκινήτων από σχεδόν κάθε έτος από το ντεμπούτο της ομάδας και θα κορυφωθεί με μια δυναμική ομαδική ανάβαση που υπόσχεται να αποτελέσει το αποκορύφωμα του φεστιβάλ.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle Red Bull Racing και της Red Bull Advanced Technologies δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουμε το RB17 στο κοινό για πρώτη φορά και δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερη παγκόσμια σκηνή από το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ. Το RB17 αποπνέει σπανιότητα και μηχανική υπεροχή. Έχουμε διοχετεύσει όλα όσα γνωρίζουμε για τους αγώνες στην κατασκευή του απόλυτου αυτοκινήτου επιδόσεων και ανυπομονούμε να δει το κοινό το αποτέλεσμα. Είμαι επίσης εξίσου ενθουσιασμένος που φέρνω μια τόσο αξιοσημείωτη επιλογή από αυτοκίνητα και οδηγούς στο εμβληματικό φεστιβάλ και ανυπομονώ να γιορτάσουμε την 20ή σεζόν μας μπροστά σε τόσο παθιασμένους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!