F1, Ίμολα: Ο Φερστάπεν ισοφάρισε δύο ιστορικά ρεκόρ

F1, Ίμολα: Ο Φερστάπεν ισοφάρισε δύο ιστορικά ρεκόρ
Ο Ολλανδός πρωταθλητής της Red Bull έγραψε ιστορία στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Εμίλια-Ρομάνια.

Ο Μαξ Φερστάπεν, ο ταλαντούχος πιλότος της Red Bull Racing, κατάφερε να ισοφαρίσει δύο ιστορικά ρεκόρ στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Εμίλια-Ρομάνια στην Ίμολα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την κυριαρχία του στο πρωτάθλημα. Με την 39η pole της καριέρας του, ο Φερστάπεν ισοφάρισε το ρεκόρ του θρυλικού Άιρτον Σένα για τις περισσότερες συνεχόμενες pole positions, φτάνοντας στις οκτώ, και παράλληλα το ρεκόρ του Αλέν Προστ για τις περισσότερες συνεχόμενες pole positions στην αρχή της σεζόν, φτάνοντας στις επτά, όπως το είχε πετύχει ο θρυλικός Γάλλος το 1993.

Η εκπληκτική αυτή επίδοση του Φερστάπεν δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό ορόσημο στην καριέρα του, αλλά και μια αναγνώριση της συνέπειας και της επιμονής του στις πίστες. Ο Ολλανδός δεν είχε καθόλου εύκολο ξεκίνημα στο αγωνιστικό 3ήμερο και την Παρασκευή έδειχνε εντελώς εκτός ρυθμού. Το Σάββατο όμως αυτός και η ομάδα του κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να φτάσουν σε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία.

Οι επόμενοι αγώνες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο Φερστάπεν δείχνει έτοιμος να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία και να κατακτήσει νέες κορυφές. Με την ισοφάριση αυτών των ρεκόρ, ο νεαρός Ολλανδός έχει ήδη καταγράψει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας της Formula 1 και αναμένεται να συνεχίσει να εντυπωσιάζει τόσο τους οπαδούς όσο και τους αντιπάλους του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!