Πινγκ πονγκ: Θερμή υποδοχή για τον θριαμβευτή Παναγιώτη Γκιώνη

Newsroom
proolimpiako_evropis

bet365

Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν οι συγγενείς του Παναγιώτη Γκιώνη στον ίδιο, ο οποίος επέστρεψε κρατώντας στα χέρια το βραβείο για την Ολυμπιακή του πρόκριση.

Με έκδηλη τη βαθιά ικανοποίηση από μία ακόμα σημαντική κατάκτηση επέστρεψε τα ξημερώματα της Κυριακής 19/05 στην Αθήνα ο Παναγιώτης Γκιώνης. Κρατώντας με περηφάνια το βραβείο από το Σεράγεβο για την πρόκριση στους 6ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, μιλώντας με καμάρι για το επίτευγμά του και την… παροιμιώδη πια αποτελεσματικότητά του σε όσα Προολυμπιακά τουρνουά της Ευρώπης πήρε μέρος. Μαζί του ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και ο αθλητής της εθνικής μας ομάδας Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, που ήταν ο φυσικοθεραπευτής της αποστολής.

Παρά την… άγρια ώρα πάνω από 15 άτομα βρέθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Γκιώνη και τους συνοδοιπόρους του σε αυτή τη δύσκολη, αλλά συναρπαστική αποστολή. Στην εκπροσώπηση από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν επικεφαλής ο πρόεδρος Κώστας Παπαγεωργίου. Παρόντες επίσης το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου Παναγιώτης Τζόβολος, διοικητικοί υπάλληλοι της ομοσπονδίας, η μητέρα του Γκιώνη και η αδερφή του με τα παιδιά της, διαιτητές, αθλητές και άλλοι.

Τα ανίψια του Γκιώνη μαζί με φίλους τους κρατούσαν σημαιούλες και ανθοδέσμες, λουλούδια πρόσφερε και η ομοσπονδία κι όταν οι τρεις άνδρες εμφανίστηκαν στον χώρο αφίξεων δεχόμενοι επευφημίες και παρατεταμένο χειροκρότημα ο Βατσακλής άνοιξε και τη μεγάλη ελληνική σημαία, που κλασικά πια έχει μαζί του στις μεγάλες διοργανώσεις. Η κούραση από το ταξίδι ήταν γλυκιά, ο Γκιώνης πνίγηκε στις αγκαλιές και δεν… χόρταινε να δέχεται συγχαρητήρια.

γκιωνης

«Με ρώτησαν αρκετοί πώς τα κατάφερα και πάλι και η ερώτηση ήρθε λόγω ηλικίας. Θεωρώ ότι για να πετύχεις τέτοιους στόχους πρέπει να έχεις πολύ πείσμα και μεγάλη ψυχή. Κι εγώ κάποιες φορές δεν το πιστεύω ότι μπορώ ακόμα ν’ αγωνίζομαι σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά πάντα νιώθω… πιο μικρός ηλικιακά, προετοιμάζομαι όπως πρέπει και προσέχω το σώμα μου για να μην έχω τραυματισμούς. Πιστεύω ότι αν τα προσέξεις αυτά μπορείς να καταφέρεις τα πάντα Αυτό είναι το μυστικό. Τα Προολυμπιακά ίσως έχουν το μεγαλύτερο άγχος απ’ όλες τις διοργανώσεις. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν φτάνεις στην τελευταία αναμέτρηση πριν από πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εγώ το βράδυ της Παρασκευής δεν κοιμήθηκα. Πήγα να παίξω τον καθοριστικό ημιτελικό με τρεις ώρες ύπνο, αλλά ήξερα ότι ήταν ματς που μπορούσε να με πάει στον… παράδεισο και τα έδωσα όλα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γκιώνης.

«Είναι η όγδοη συνεχόμενη εκπροσώπηση της χώρας μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η έκτη για τον Παναγιώτη, αλλά και πέμπτη για μένα. Πέμπτη γιατί μετράω και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Αργεντινής όπου ήμασταν με τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Αισθάνομαι ευτυχία και περηφάνια. Αισθάνομαι και συγκίνηση γιατί είναι τεράστιο επίτευγμα αυτό που κατάφερε ο Παναγιώτης. Μόνο τέσσερις αθλητές στην παγκόσμια επιτραπέζια αντισφαίριση έχουν επτά ολυμπιακές συμμετοχές δηλαδή μία πάνω από τον αθλητή μας. Κάθε φορά είναι και πιο δύσκολα αυτά τα τουρνουά, ο Παναγιώτης σημείωσε επτά νίκες, είχε συγκλονιστική απόδοση, ήταν φανταστικός ήταν ασταμάτητος», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο προπονητής Κώστας Βατσακλής, που σχολίασε γενικά την ελληνική παρουσία στο Σεράγεβο κι αναφέρθηκε στην αφιέρωση της πρόκρισης από τον Γκιώνη στο πρόσωπό του.

@Photo credits: httf.gr
 

Τελευταία Νέα