Ρωσία: Ο Πούτιν έκανε επίδειξη πυρηνικής δύναμης την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία: «Για τη Ρωσία! Για τη νίκη» (vid)

Ρωσία: Ο Πούτιν έκανε επίδειξη πυρηνικής δύναμης την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία: «Για τη Ρωσία! Για τη νίκη» (vid)
Ο Πούτιν προειδοποίησε σήμερα για «παγκόσμιο» πόλεμο, ενώ έβγαλε στη χιονισμένη Κόκκινη Πλατεία τους τεράστιους τρομακτικούς εκτοξευτές πυρηνικών πυραύλων.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα, (09/05), τη Δύση ότι αυξάνει τους κινδύνους παγκόσμιας σύγκρουσης, ενώ δήλωσε ότι «δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να απειλήσει τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου».

Ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν εναντίον των υποστηριζόμενων από τη Δύση δυνάμεων της Ουκρανίας, κατηγόρησε τις «αλαζονικές» δυτικές ελίτ.

Πιο αναλυτικά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα το πρωί ότι οι πυρηνικές του δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου πολέμου, ενώ προχώρησε σε μια ανησυχητική ομιλία εν μέσω εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης στη χιονισμένη Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Απευθυνόμενος σε κορυφαίους αξιωματούχους, μέλη των ενόπλων δυνάμεων - και σε εκατομμύρια Ρώσους που παρακολουθούσαν στο σπίτι τους - ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το Κρεμλίνο θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει την παγκόσμια αντιπαράθεση, αλλά προειδοποίησε ότι ο στρατός του είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλεια του έθνους του.

Αφού ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ο Πούτιν έκλεισε τον μονόλογό του με τα εξής λόγια: «Για τη Ρωσία! Για τη νίκη! Ζήτω!", δίνοντας το σύνθημα σε χιλιάδες στρατιώτες να απαντήσουν με τρεις δυνατές επευφημίες.

«Η Ημέρα της Νίκης ενώνει όλες τις γενιές», δήλωσε ο Πούτιν στην ομιλία του σήμερα το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοβιετική Ενωση έχασε 27 εκατ. ανθρώπους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τελικά απώθησε τις ναζιστικές δυνάμεις πίσω στο Βερολίνο, όπου ο Χίτλερ αυτοκτόνησε και το κόκκινο σοβιετικό λάβαρο της νίκης υψώθηκε πάνω από το Ράιχσταγκ το 1945.

Στη Μόσχα ήταν ήδη 9 Μαΐου, η οποία ορίστηκε ως η «Ημέρα της Νίκης» της Σοβιετικής Ενωσης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941-45, όπως αναφέρεται στη Ρωσία.

«Προχωράμε μπροστά βασιζόμενοι στις αιώνιες παραδόσεις μας και αισθανόμαστε σίγουροι ότι μαζί θα εξασφαλίσουμε ένα ελεύθερο και ασφαλές μέλλον της Ρωσίας» σημείωσε μεταξύ άλλων.